Bukit Kiara 3.0


 Assalamualaikum

Bersiaran lagi kita di Bukit Kiara 3.0. hahaaa



From the river to the sea, Palestine will be free”. 


First korang kena parking dekat dengan pasar yang ada jual buah-buahan.

Kali ni kami hiking berpandukan trek yang kami usha2 kat tiktok. Start dari sni korang akan nampak alat-alat senaman 1 kita namakan cp1 lah.


Lepas tu terus jer ikut trail jogging ni. Sambil-sambil tu boleh buat warm-up dulu.


Jumpa CP2 pulak sampai la CP4 ada entrance jalan kecik menuju ke hutan.



Harini tak bawak baby hikers tu so santai la skit bagi mama me time! hahaa


Trek pendakian pada mulanya tidaklah begitu mencabar. Trek yang sama juga digunakan oleh pendaki yang berbasikal. Ramai juga yang naik basikal di sekitar kawasan mendaki.


Landmarks dia tak banyak so kalau tak biasa dengan trek dalam ni memang akan sesat. Kitaorang pun main agak-agak jer ikut niat. hahaa


Antara cabaran dalam mendaki bukit kiara ni adalah ketiadaan tanda arah.


Into the wild!



Kita menuju ke buluh mata kucing! miawwww...


Hutan buluh perindu...


Kena berhati-hati lalu trail sini memandangkan ramai orang bawa basikal dalam trek ini juga.

 So jalan pandang depan okay?



Finally setelah sejam lebih trekking leha-leha, santai-santai lah sayangku, pergi mana laju-laju. 


trek pun landai-landai kami tiba juga ke puncak!


Tahniah!



Yeah we did it after 3x cobaan! hahaaa



Love no hate!


Puncak dia xde view pun. Cuma dikelilingi pokok nan meghijau!


Masa kami sampai xde orang pun. Sakan la kami posing. Lepas tu tiberrr sampai plak segerombolan dak2 hikers! hahaa


Masa kami nak turun tu ada la group ni hajak kami p angkor wat tree katanya. Kami pun onzz je la memandangkan pergi tadi trek dia santai je pun.


Sekali nak sampai kat sini kemain hazabbb la! Curam namati! hahaaaa... 
Dah jadi trek penyesalan!

Nak pi ke Angkor Wat in Siem Reap, Cambodia memang lambertt lagi. So dah sampai kat sini jadi lah! hahaa

In a nutshell


In a nutshell, Bukit Kiara checked! Balik jer dari angkor wat tu gigil lutut mak aihh! Curam tak leh bincang. Ripit.... ermmm no thanks! hahaa






























































 















































Comments

Popular posts from this blog

Part 1 : Pendakian ke Kem Baha

Gunung Silipat, Betong Thailand

Rumah Salji, Bukit Cerakah Shah Alam

Jumaat Di Kota Mekah

Taman Tasik Perdana KL

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

XPDC Gua Batu Maloi

Bukit Lagong