Eps 5 : Mesilau Nature Park, Kinabalu




Assalamualaikum.....



28 Februari 2015, Sabtu 4.30pm



Sampai sudah di destinasi yang ingin dituju, Mesilau Nature Park!


Selfie ciked!

Lepas briefing sikit, masa untuk mengangkut backpack yang berkilo-kilo tu naik ke penginapan masing-masing. Adeh...jauh jugak kene menapak ni, kene mendaki sikit nak naik ke bilik!

Mesilau Nature Centre
Tempat beradu malam ni!

Nasib baik ade pemanas bilik & dalam bilik air pon ade heater. Angin luar yang menerpa masuk ke bilik pon gua dah menggigil kakiku kaku bah! Kalau tak ada heater, mau kebekuan tido malam nih! Bangun-bangun pagi dah mengeras! ;p koh koh koh



Cantik jugak kat dalam rumah ni walaupun kecik je. Satu rumah ade 3 bilik 
& boleh muat untuk 6 orang.



Masa untuk melantak makan malam! 

Peace yaw!
Makan sampai kenyang!... Burppp!
Sumandak-sumandaks!
Geng Jejantans!

Time ni la baru dapat jumpa semua geng-geng mendaki yang lain. Ade 43 orang semuanya. Ramai jugak! Lepas makan ada briefing sikit untuk hari esok & sesi berkenal-kenalan. Jenuh nak ingat nama sorang-sorang. Maaflah, gua ade syndrom short term memory! bhahaaa.... ;p


Lepas habis briefing, suma beredar ke bilik masing-masing. Aku & the geng saja lepak-lepak dulu kat luar cafe ni layan angin malam sampai ketaq2 pipi  menahan sejuk! Sembang kencang!

Mai secawan!
Ohhh demm! Kenapa aku dah gemoks ketak-ketak macam Encik Michelin?? lulz ;p

Amik gambar siap-siap kat peta ni supaya tak berebut esok pagi semua nak tangkap gambar kat sini! hahaa


Di kaki gunung ni, korang akan merasai suasana dan cuaca yang sangat sejuk. Kalau kat atas gunung tu nanti, mesti berganda lagi sejuk! Prepare la baju sejuk tebal-tebal! Dikatakan oleh penduduk kampung di kaki gunung ni, suatu masa dulu sebelum wujudnya kemodenan, minyak masak terpaksa dipanaskan terlebih dahulu sebelum digunakan untuk memasak kerana membeku. Whoaaahh!...

Bila siang menjelma, ku kembali kurus bah! lol ;p
Muka2 hepi & eksited! ;)


Are you ready guys????! Ayuh mendaki!




Previous entry :











Comments

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!