Hiking & Outdoors Log



Assalamualaikum..



Kenapa kau suka hiking? Apa yang kau dapat penat-penat masuk hutan, panjat gunung? Pergi menyusahkan diri mendaki? Ha memang ni la persoalan yang selalu timbul bila ada orang jeles aku pergi hiking! hahaa.. Susah nak explain sebenarnya. Kena cuba la try sekali tengok best ke idok??


I am very passionate about being outdoors and exploring the world around me by hiking. Hiking to the top of a mountain is the most satisfying feeling & is one of the most amazing experiences. The fresh air, surrounded by trees, hiking trails, and jaw-dropping scenery is what I live for.


Gili Lawa, Flores

Aku teringin nak pergi travel sambil hiking ke tempat yang ada gunung kat sesebuah negara tu. Contoh kalau pergi jalan-jalan kat Indonesia, Nepal, Jepun, rasa macam tak lengkap kalau tak try naik gunung kat sana. hehee


 So 'adrenaline junky' semua, ni edisi throwback tempat-tempat yang aku dah pernah tinggalkan jejak!

Menggapai Puncak Seringgit di Gunung Kinabalu!


As at to date, done with :



Bukit dan Gunung :


1. Hiking & Paragliding Bukit Jugra

2. Hiking to Windmill Pulau Perhentian part-1

3. Gunung Irau, Cameron

4. Broga Hill & Rabbit fun

5. Bukit Gasing, PJ

6. Bukit Tabur East

7. Bukit Tabur West

8. Bukit Batu Gajah aka Tabur Extra

9. Trans Bukit Tabur (Extra, Extreme, Far East)

10. Titian Kanopi, Frim

11. Gunung Nuang, Kem Pacat

12. Gunung Kinabalu via Mesilau Trail

13. Puncak Gunung Kinabalu 2015

14. Dejavu di Kinabalu 2016

15. Bukit Malawati, Kuala Selangor

16. Bukit Saga, Ampang

17. Bukit Ketumbar, Cheras

18. Dragon Back Trail, Hong Kong

19. Gunung Datuk, Rembau

20. Bukit Broga & Gunung Tok Wan

21. XPDC Gunung Rajah, Bentong

22. Bukit BatuPutih, Port Dickson

23. Gunung Pulai, Kedah

24. Gunung Baling, Kedah

25. Gunung Angsi, Kuala Pilah

26. Bukit Keluang, Besut 1.0

27. Bukit Keluang 2.0

28. Bukit Kutu, KKB

29. Bukit Batu Chondong, Kemensah

















Air Terjun :











Comments

  1. gigih sis bukak sesatu bace.. hahaha.. gud luck for de next gonong.. sori xdpt nk teman jd team ngensot..hhahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. terharu sis! it's ok sis.. sis p riki kawasan lu nt sis leh wat rujukan di masa akan dtg! hehehh

      Delete
  2. good info nad......team abg pun akan gunakan sebagai panduan ek.....thanks byk2

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. beautiful experience with superb pics...i love hiking too...but i dont have friends to join me..sadly.enjoy ur thrill..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Hiking Gunung Datuk!

DENAI TIGA PUTERI

Bukit Gasing 2.0

Bukit Larut Taiping

Hiking Bukit Kutu

Trip rumah bot di Royal Belum!

Bukit Keluang, Besut

Ada Apa dengan Tadom Hill, Banting?